Zaterdag 20 januari 2018 – stage 14 / Córdoba – Córdoba – FINISH

Dat was kicken!

Dakarspeed ging gisteren erg goed van start, maar na 10 km. brak weer de bout van de stuurstang. Waarschijnlijk had de bout last van metaalmoeheid, want zo heel hard ging het eigenlijk niet…
Hiermee verloor het team 25 minuten. Dit wilden ze natuurlijk zo snel mogelijk weer proberen in te halen, maar door de duinen en de struiken boorde zich een tak door de band. Weer pech! Ook dat kostte het team weer zo’n 10 minuten. Gelukkig was het serviceteam op de neutralisatie aanwezig en hebben ze het wiel gewisseld en ook meteen maar de overige bouten vervangen.
Het tweede deel van de proef heeft het team echt genoten! Maurik van den Heuvel: “Het tweede deel van de proef was prachtig. Snelle rally-paden in het donker!! Echt kicken!!”

Etappe 14
Córdoba / Córdoba
Verbinding > 165 km – Special > 119 km

Het is tijd voor een feestje – niet alleen voor de winnaars van de verschillende categorieën, maar voor alle avonturiers die deze 40e editie hebben voltooid.
Maar voordat het zover is, volgt vandaag eerst nog de finale! Het kwik zal weer erg snel oplopen naar tropische temperaturen in deze korte, snelle en laatste etappe!
Maurik van den Heuvel en zijn team Dakarspeed starten vanmiddag om 15:38 uur (CET) vanaf een 9e plek. “De rally uitrijden heeft onze eerste prioriteit, maar eindigen binnen de top 10 is wel ons doel!”