Vrijdag 19 januari 2018 – stage 13 / San Juan – Córdoba

Etappe 12 is echt wel ontzettend goed verlopen. Het team reed bijna de hele etappe steady op plaats 8.
Het ging goed, maar het was ook loodzwaar…

Maurik van den Heuvel: “Phoe phoe.. wat een proef was dat! Ik ben echt kapot!
Het ging allemaal super goed, alleen na 10 kilometer, door diepe rivieren, kregen we wéér vocht in de stekker. We hebben 12 minuten verloren om deze stekker weer droog te maken. Er had meer in gezeten, maar verder heb ik toch wat ‘op zeker’ gereden om zaterdag wel aan de finish te komen!”.

Gisteren was het team prima op tijd binnen, maar Maurik, Martijn en Wilko hadden alle drie niet in de gaten dat er toch wel flink wat onvoorziene schade aan de achterkant was. Ze schrokken dan ook echt hoe de truck eruit zag! Tijdens de verbinding begaf de constructie van de achterbak het… De truck zag eruit alsof ze over de kop waren gegaan.
Met hulp van het team ‘The Firemen’ (een Nederlands team van Richard de Groot bestaande uit brandweermannen), werd alles weer perfect gemaakt!
Firemen; bedankt voor jullie hulp en de support!
De truck staat nu weer als nieuw klaar voor de start van de één na laatste etappe!

Etappe 13 San Juan – Córdoba
Verbinding > 560 km  – Special > 369 km

Het is warm in de duinen rondom San Juan en vanmiddag kruipt het kwik met gemak boven de 35 graden. Het beruchte fesh fesh zand maakt van deze etappe weer een flinke uitdaging.

Maurik van den Heuvel staat met zijn team Dakarspeed op een mooie tiende plek in het algemeen klassement en start vanmiddag om 14:53 uur (CET) vanaf plaats 8.