Goede start voor Dakarspeed!

Beste Dakarspeed fan,

Met de 12e tijd in de proloog heeft Maurik van den Heuvel zich een gunstige uitgangspositie verschaft voor de start van de Dakar Rally 2022. De coureur van Dakarspeed vond de 19 kilometer lange mini-etappe nog best pittig, maar is dik tevreden met het resultaat.

Ook al was het maar 19 kilometer, alles zat erin wat de trucks de komende dagen te wachten staat in de Dakar Rally. Een rondje rond de kerk was het zeker niet, zagen Van den Heuvel en zijn bemanning onderweg. “Er lag een truck op zijn kant en er stond er eentje vast. Dan is dit resultaat prima. We hebben lekker gereden en geen risico genomen.”

De Scania stond als 23ste truck aan de start van de proloog, ergens tussen Jeddah en Ha’il. Het doel was om minimaal een paar plaatsen op te schuiven voor de eerste echte etappe van morgen (zondag). Dat lukte, maar het ging niet vanzelf. “Ik denk dat we tien, twintig seconden hebben laten liggen doordat we in het stof reden van Richard de Groot. Net voor de finish konden we hem nog wel inhalen, maar het was best smal.”

“We waren zo hard aan het stampen dat de motor tegen de maximum temperatuur aan kwam”, vertelde Van den Heuvel aan de finish. “Het is zwaar zand. Je gaat wel hard, maar daardoor heeft de motor het zwaar. Dat kan ons, maar ook anderen, nog wel eens parten gaan spelen. We zullen af en toe van het gas moeten om erdoor te komen, maar dat is niet erg. De truck voelt goed aan en wij met z’n drieën zijn ook in ons element.”

Na de proloog wachtte Dakarspeed nog een rit van 600 kilometer naar Ha’il, waar ook het startpodium is. De eerste echte etappe van de Dakar 2022 telt 333 wedstrijdkilometers en begint en eindigt morgen (zondag) in Ha’il.

Met snelle groet,
Team Dakarspeed