Team Dakarspeed wil dit jaar knallen!

Maurik wil deze Dakar op de goede manier knallen!

Na een teleurstellende uitvalbeurt in de Dakar Rally van vorig jaar is Maurik van den Heuvel uit op revanche in de editie van 2022, die zaterdag van start gaat in Jeddah.
“We gaan heel ambitieus voor een top-vijf en dat zullen we misschien niet halen, maar je moet wel met ambitie komen”, aldus Van den Heuvel.

Bijna een jaar geleden crashte Van den Heuvel in de derde etappe waardoor de rally vroegtijdig afgelopen was. Van den Heuvel en zijn teamgenoten Martijn van Rooij en Wilko van Oort kwamen ongedeerd uit het wrak, maar de International was zwaar beschadigd. Er moest derhalve ontzettend veel gebeuren om de truck weer in gereedheid te brengen en aan de start te verschijnen in de Dakar Rally 2022.

“De hele bovenbouw is nieuw”, vertelde Van den Heuvel. “Alles wat boven het chassis zit was kapot. De neus, de radiateur, de intercooler, de cabine en de hele opbouw hebben we opnieuw moeten doen. Dat is allemaal nieuw.” En met die nagenoeg nieuwe auto begint de jacht op een mooie klassering, want dat uitrijden kent Van den Heuvel nu wel. “We willen weer een klapper maken, maar deze keer in positieve zin.”

Van den Heuvel kwam vorig jaar met het doel aan de start om voor een topklassering te gaan, iets wat hij ook dit jaar weer voor ogen heeft. “Van Kamaz winnen is lastig, dat zeggen de andere topteams zelf ook. Dan moet alles kloppen, dat geluk moet je hebben. Dat finishen hebben we nu wel verschillende keren gedaan, het zal weer hard gaan en we gaan voor een mooie klassering.”

Op een paar kleinigheidjes na rolde de Team Dakar Speed-formatie vrij eenvoudig door de keuring. “Er is altijd wel iets, het gaat om de laatste dingetjes. Er ontbreekt een label op een van de gordels en er is wat met de brandblusser. Het wordt nu gehouden onder de vlag van de FIA en dan wordt er toch wat anders naar het reglement gekeken. Het is niet erg, maar daardoor moeten we nog wel even terug.”

Op nieuwjaarsdag gaat de Dakar Rally van start met een proloog van 19 kilometer, gevolgd door een forse verbinding van 800 kilometer. Tussendoor mogen Van den Heuvel en zijn teamgenoten ook nog over het startpodium.

Met snelle groet,
Team Dakarspeed