ETAPPE 3 DAKAR 2015: San Juan – Chilecito

Etappe 3: Ook deze etappe was alweer een hele goede dag voor team DakarSpeed!

Er is erg hard gereden op de gravelpaden, juist dit soort wegen ligt de mannen goed. Snelle offroad rallypaden waar enorm hard over heen gereden wordt, maar die helaas wel zorgen voor schade aan de truck.

De koelhappers voor de remmen zijn door de stenen beschadigd en ook is de stabilisatorstang krom gereden. Verder hebben struiken schade aangericht aan de koplampen. Vannacht in het bivak was het dan ook improviseren geblazen. Zeker omdat ook de servicetruck wat vertraging had opgelopen en zelfs later binnen was dan de wedstrijdtruck. Met man en macht is vannacht gewerkt aan beide trucks, zelfs de mannen van Hamer Dakarteam hebben geholpen.

DE ROUTE:

DAKAR 2015 Etappe 3: San Juan – Chilecito

SAN JUAN – Wonden likken na de lange etappe van maandag, is er nu ruimte om wat rustiger aan te doen. Niet echt natuurlijk, ‘rustig aan doen’ staat niet in het woordenboek van de coureurs. Belangrijk is om te zien hoe de racemonsters uit de uitputtende tweede etappe zijn gekomen.

Motors: verbinding 437 km/klassementsproef 220 km
Trucks  & Auto’s: verbinding 258 km/klassementsproef 284 km

Een stuk korter dan de monster etappe van maandag. De klassementsproef is ook minder intensief, verzekert de wedstrijdorganisatie ons. De rijders zouden meer kunnen genieten van de omgeving. De rode aarde en uitkijkend over de diepe dalen, dwars door canyons, brengt de deelnemers van Dakar door een van de mooiste gebieden in Argentinië. Maar relaxen en genieten van het uitzicht zit er niet in, de weg is bezaaid met duizenden stenen, die deze etappe een flinke uitdaging kunnen zijn.