Etappe 02: San Luis – San Rafael

De eerste duinen……..
SAN LUIS – Tweede etappe en het is gas er op! Het eerste deel van de klassementsproef is de snelste van de hele Dakar Rally. Daarna worden de eerste duinen bereikt. De grijze duinen van Nihuil wachten op de coureurs. Het eerste deel van de etappe behoort tot de snelste klassementsproef van de rally.

Tijdens deze rit krijgen de deelnemers ook hun eerste duinen voor de kiezen. En niet zomaar een. De laatste honderd kilometers zijn het de grijze duinen van Nihuil, die bedwongen moeten worden. Het is stevig zand, maar het vraagt veel technische vaardigheden van de rijders. Het is de eerste echte test.
Motoren/Quads: Verbinding: 365 km, proef: 359 km
Auto's: Verbinding: 365 km, proef: 433 km
Trucks: Verbinding: 365 km, proef: 400 km

VERSLAG: 
Warmte… En zwart zand… Een mooie combinatie voor de mannen tijdens de tweede etappe. Een etappe die vertrok met een lange verbinding vanuit San Luis van zo'n 300 km. Lange rechte wegen met langzaam steeds meer zicht op het Andes gebied.
Het was een snelle etappe vandaag. Bij Maurik is meerdere malen het GPS-signaal afgegaan dat waarschuwt voor het overschrijden van de 140 km. limiet. Deze hoge snelheid van het DakarSpeed team leidde er toe dat ze op een gegeven moment zelfs Aart inhaalden, tot zeer groot genoegen van Maurik.
Even later moest hij deze overwonnen positie echter weer afstaan. In de duinen bleken de SchoonesDakar mannen toch weer nog even wat handiger en zijn zij DakarSpeed weer voorbij gegaan.
Aart is uiteindelijk als 28e binnen gekomen en Maurik als 31e.

De Dutch Desert Wings waren ver van dit strijdveld verwijderd door hun latere start. Maar ook zij hebben zeer snel gereden op zowel de lange paden als de duinen. Ondanks dat zij ook nog een stuk een buggy gesleept hebben, is er toch een 35e positie behaald tijdens deze etappe!

De monteurs hebben een lange nacht werk gehad. De hoge snelheid van Dakarspeed heeft zijn tol geëist van de wagen en er is flink gelast en gewerkt om alles weer klaar te krijgen voor etappe 3 naar San Juan.