STAGE 6: Dakarspeed op het niveau van ‘deukjes uitspuiten’

Nog één dag tot de rustdag en als die verloopt zoals de laatste dagen dan gaat Maurik van den Heuvel in de top 10 de tweede week van de Dakar in. Met de elfde plaats in de zesde etappe verstevigde Van den Heuvel zijn positie iets. “Maar het blijft minuten- en secondenwerk,” weet de captain van DakarSpeed.

Van den Heuvel zit niet per se te wachten op de rustdag. Zelf zit hij eigenlijk net lekker in het ritme en voor de Scania is het ook geen vereiste. “Nee, we zijn helemaal bij,” zegt hij. “De auto doet het prima. Ik zag dat de monteurs bezig waren een deukje bij te spuiten. Nou, als we op dat niveau zitten, is er verder echt niks te doen.”
In de zesde etappe, met een proef van 295 kilometer, kon Van den Heuvel opnieuw goed meekomen, maar grote verschillen maken zat er niet in. Daarvoor was de proef niet uitdagend en selectief genoeg. “Op deze hoogte (rond de 3500 meter) kom ik gewoon vermogen tekort ten opzichte van de topteams. Ik heb hard gereden waar het kon, maar ik weet dat ik op dit terrein weinig te winnen heb.”
Mogelijk speelt het weer Van den Heuvel in de etappe naar Salta, terug Argentinië in, in de kaart. Er wordt regen verwacht en de zevende etappe wordt daarom wellicht wat ingekort. “Laat het maar glad en glibberig worden. Dat heb ik het liefst. Ik heb gemerkt dat Kamaz en een paar anderen niet sterk zijn in glibberen en glijden, maar onze Scania kan daar wel wat mee, met een potje speedwayen.”