Rustdag Salta

Dakar Rally 2014 – Rustdag:  
SALTA – Het is vaak een eerste doelstelling voor de deelnemers. Het halen van de rustdag is een morele overwinning op jezelf. In Salta kunnen de deelnemers de eerste week evalueren en zich opladen voor de loodzware dagen die nog komen. Zeker voor de debutanten die er achter komen hoe zwaar de rally is. Om hier aan tegemoet te komen heeft de organisatie zelfs een erepodium ingericht en wordt het halen van de rustdag kleins gevierd. Er worden duizenden autosportfans verwacht om dit mee te maken. Vorig jaar werd deze dag gehouden in Tucumán.

Voor de bezoekers de uitgelezen mogelijkheid om de rally in al zijn facetten te leren kennen. Voor de deelnemers zelf is er de mogelijkheid om hun motivatie weer op peil te krijgen en om hun energieniveau weer op te laden.

Rustdag

VERSLAG:
Rustdag… Nou ja, er wordt eigenlijk alleen niet geracet, want voor de rest is iedereen ook vandaag weer razend druk. Van alle drie de wagens is de voorruit vervangen, radiateurs zijn schoongespoeld en er is heel veel cosmetisch werk verricht.

Zeilen gerepareerd, schermpjes rechtgebogen en de wagens een algehele wasbeurt.

En zo ook de raceoveralls en de onderkleding. Alles fris gewassen zodat de mannen geheel bling bling aan Etappe 7, het Salta Rondje van 520 km. kunnen beginnen!