Etappe 06: Tucumán – Salta

De zoektocht naar de beste tijd:
TUCUMÁN – Verschillende landschappen voor de verschillende categorieën. De auto's trekken het hart van Argentinië in, de motoren mogen door de rivieren in de bergen. Een gematigde etappe die de deelnemers naar de rustdag leiden. Gematigd of niet, gas geven kan altijd en vandaag zeker. Als de auto's Tucumán verlaten zullen ze naar het noorden rijden, voor een deel over de hernieuwde 'Ruta 40', om uit te komen in het hart van een van de mooiste landschappen van Argentinië.

Er zijn weinig mogelijkheden vandaag om het gat met de concurrentie te vergroten, maar voor degene die gas wil geven, ligt er een etappeoverwinning in het verschiet. Dieren op de weg. De motoren gaan richting de bergen. Zij zullen vooral de rivieroevers proberen te bedwingen op twee wielen. De motorrijders zullen tot aan het eind van de etappe moeten opletten voor de vele dieren die in dit gebied rondlopen. Daarna is er de welverdiende rust in de vorm van de enige rustdag tijdens deze Dakar Rally.

Verbinding: 384 km, proef: 527 km

VERSLAG:
Na de monsterritten van de afgelopen twee dagen, vandaag een korte rit. Wel eerst nog een lange verbinding, daarna een Special van bijna 200 km. Alle drie de wagens zijn hier zonder problemen doorheen gekomen.
En weer heeft Maurik met Dakarspeed de snelste tijd van het trio neergezet. Vandaag kwam hij als 20ste over de finish! Hierdoor bezet Maurik momenteel een 18e plaats in het algemeen klassement!
Aart finishte vandaag als 27ste, Ton als 31e. In het algemeen klassement staan zij relatief 35ste en 36e op slechts een kleine twee minuten afstand van elkaar.
Vandaag de zeer welverdiende rustdag van deze Dakar. De wagens zullen een detailbeurt krijgen, de mannen zullen lekker een paar uurtjes slaap kunnen pakken. Heerlijk, nodig en zeer welkom!

Op zondag volgt Etappe 7, de Special van ruim 500 km. van Salta naar… Salta!