Podium start Rosario

Rosario: Vlaggenparade Rosario. Dakar 2014 gaat beginnen!
En dan nu de echt laatste 'bijna start': De officiële briefing en podium presentatie. Drieduizend man die door 1 deur naar binnen moeten is natuurlijk niet echt handig, maar dit begin wordt ruimschoots gecompenseerd door de mooie, strakke en zeer gave briefing.


Mooie beelden worden getoond in het filmpje voorafgaand en ook de mooie side-crash van Aart en Co van vorig jaar is opgenomen in de highlights van 2013.

 

VERSLAG:

Briefing gehad, op naar het podium! Super gaaf opgezet, veel publiek langs de kant van de weg. Uiteraard eerst de quads, motoren en auto’s, maar het beste wordt voor het laatste bewaard: de presentatie van de Truckteams! Met veel overdonderend licht en geluid komen alle mannen, en een enkele vrouw, één voor één voorbij. Prachtig!
Aart, Gert-Jan, Enrico, Maurik, Jack, André, Ton, Egbert en Carlo maken er een feestje van als zij op het podium staan. Onder luid gejuich worden ze door het publiek onthaald. Zeker als Enrico de Argentijnse vlag nog tevoorschijn haalt, gaat iedereen helemaal los!
Niet alleen de racers zelf worden als filmsterren behandeld. Iedereen die ook maar een Dakarteam shirt aan heeft, wordt aangeklampt door de locals. Handtekeningen, foto's met kinderen, en vooral heel veel handjes geven. Voor de ‘nieuwelingen’ wat onwennig, maar het is wel super gaaf om gezien te worden als echte helden. Want dat zijn alle Dakar deelnemers voor de Argentijnen en dat laten ze zien ook!

Mooi feestje, een goede afsluiting van alle voorbereidingen. Op naar de eerste kilometers!