LIVE UPDATE 9 JANUARI 2014 13:30 NL TIJD

LIVE UPDATE uit het bivak:

Maurik van den Heuvel: ‘Je gaat het niet geloven…  Vannacht om 01:00 uur heeft de organisatie ons gevraagd alles in orde te maken voor de start, want ondanks alle commotie over ons team, zouden wij mogen starten in Etappe 6. Het roadbook en alle papieren gekregen en als een gek gewerkt om de trucks weer startklaar te maken… Tuurlijk waren wij best verbaasd over deze ommezwaai bij de jury, maar als wij mogen starten, zeggen we geen nee.
Maar zojuist brengt de organisatie ons alsnog op de hoogte dat we niet aan de start zullen verschijnen. De motorpech van Etappe 4 doet ons nu definitief de das om…Het is game over’.

Team Dakarspeed is best uit het veld geslagen en is vermoeid. Het team heeft vannacht amper geslapen om er voor te kunnen zorgen dat ze vandaag weer konden starten.
Het team heeft in Etappe 4 de laatste waypoint gemist en de daarop volgende diskwalificatie is geheel volgens de regels. Maar de hoop die de jury gaf door zowel voor Etappe 5 als Etappe 6 groen licht te geven, maakt het nu extra zuur. ‘Onze beslissing van vannacht was een fout van ons’, zegt de jury in Chili.

Toch klinken er, ondanks de enorme teleurstelling, ook positieve geluiden in het team. ‘We gaan vandaag gewoon meerijden met Etappe 6 naar het bivak in Iquique. We zijn in vorm, de servicetruck gaat mee en we gaan, ook de komende dagen, hulp bieden aan teams die het nodig hebben.

Het is prachtig hier en ondanks het feit dat we uit de wedstrijd zijn, genieten we volop van de actie en de sfeer!