Goed debuut voor de Scania – STAGE 2

Goed debuut voor de DakarSpeed-Scania
 
De nieuwe Scania Torpedo van Maurik van den Heuvel heeft zijn Dakardebuut goed doorstaan. Van den Heuvel kon op de 387 kilometer lange proef tussen Villa Carlos Paz en Termas de Rio Hondo optimaal gebruik maken van de snelheid van truck. Na als 37ste te zijn gestart, klokte hij de 19de tijd. “Dat is nou DakarSpeed. In de volgende etappe nog eens zoveel plaatsen opschieten en we staan eerste,” grinnikte Van den Heuvel.
 
Doordat de proloog en de eerste etappe waren gecanceld, moest Maurik van den Heuvel in het begin weer even wennen aan de auto. Daardoor maakte hij hier en daar een paar foutjes. “Ik ben een paar keer rechtdoor geschoten in een bocht. Dat was ook gebeurd voor je er erg in had: van de duizend bochten waren er misschien drie overzichtelijk. Het was een snelle rallyproef.”
In die bochten is het gedrag van de Scania heel anders dan Van den Heuvel gewend was met de DAF. “Niet te vergelijken,” vond hij. “Met deze auto zet je een bocht aan en je komt er rallyrijdend doorheen. Dat rijdt wel zo fijn. En dan heb ik nog lang niet op 100 procent gereden. Er had misschien wel iets meer ingezeten, maar we hebben nog 4500 kilometer wedstrijdproef te gaan. Bovendien zag ik de truck van Martin van den Brink in brand staan. Dan schakel je wel even een paar tandjes terug. Wat erg zeg.”
Met de 19de tijd was Van den Heuvel dik tevreden, zeker voor een eerste dag. “Het uiteindelijke doel in de top 10, maar als ik als vijftiende aan de finish kom, vind ik het ook goed hoor.”