Gebroken cabinesteun kost Van den Heuvel kwartier in 6e etappe

In het middagzonnetje in het bivak van Riyad was Maurik van den Heuvel na afloop van de zesde etappe best tevreden. In elk geval met de negende plaats in het algemeen klassement, halverwege de Dakar Rally 2022. Met het resultaat van de etappe, de veertiende plaats, was hij iets minder content.

Dakarspeed ging voortvarend van start in de etappe, een lus van 348 kilometer ten zuiden van Riyad. Van den Heuvel rukte op naar de zevende tussentijd en leek op weg naar nog meer. “Het was echt een mooie strijd”, vertelt Van den Heuvel. “We hadden Vick Versteijnen ingehaald en zagen Janus van Kasteren met een kapotte band staan.
Dus die hadden we al te pakken.”

Helaas voor Dakarspeed sloeg amper 10 kilometer later, in de duinen, bij hen de pech toe. “De truck maakte klappen en ik was bang dat de vooras gebroken was of de versnellingsbak er onderuit kwam, dus we zijn gestopt om te kijken wat er aan de hand was.” Het bleek de cabinesteun te zijn, die afgebroken was. Daarmee kon Van den Heuvel heel voorzichtig doorrijden. Het gevolg was wel dat iedereen die hij had ingehaald, weer voorbij kon komen.

“Zodoende hebben we een kwartier verloren in de laatste 40 kilometer en dat is jammer, anders hadden we hier gestaan als zevende in het klassement, of misschien wel zesde. Maar negende is voor dit moment goed, daar ben ik niet ontevreden mee. Ik ben blij dat we er zijn, dat we geen grote dingen hebben meegemaakt en dat het morgen rustdag is, zodat de truck goed onderhanden kan worden genomen en weer fris aan de tweede week kan beginnen.”
Met snelle groet,
Team Dakarspeed