Etappe 13: La Serena – Valparaíso (finish)

LA SERENA – Nog één etappe te gaan tot de finish. Dan zitten er twee weken van zand happen op. Pas aan de eindstreep worden de prijzen uitgedeeld. Dat betekent nog goed opletten in de dertiende etappe naar Valparaíso. In de allerlaatste etappe van Dakar 2014 moeten heuvels bezaaid met cactussen worden beklommen. De enorme voldoening van het uitrijden van de zwaarste rally ter wereld lonkt, maar laat dat de deelnemers niet verblinden.

Waakzaamheid is geboden. Tanden in het stuur Juist in de laatste etappe zijn er deelnemers die hun tanden extra in hun stuur zetten om die laatste podium plek te bemachtigen. Bovendien kun je tijdens Dakar altijd vast komen te zitten. Dus om een bekend spreekwoord uit de motorsport te citeren: 'If you want to finish first, you first have to finish'

Verbinding: 378 km, proef: 157 km

VERSLAG:
DakarSpeed is Etappe 13 als 24e binnen gereden en heeft daarmee de 15e plaats in het algemeen klassement behouden! Het was wederom een goede dag voor het team, met enkel een kapotte band die snel verholpen was. Ton en Aart staan respectievelijk op de 26e en 27e plaats van het algemeen klassement.
Het doel, Dakar uitrijden, is voor alle drie teams bereikt, wat een topprestatie in deze loodzware Dakar 2014!
En dan ons 'rookie'team…. DakarSpeed… een jongensdroom is uitgekomen voor de teamleden. Dakar overwonnen, uitgereden en dat zij zo hoog zouden eindigen in het klassement is een droom en die droom… die is uitgekomen!