Dakarspeed knokt voor plek in de top 10!

Maurik van den Heuvel en zijn crew deden niets verkeerd, haalden een stuk of wat andere trucks in, maar misten toch de zo fel begeerde top 10-klassering. In etappe 2 van de Dakar Rally 2022 liet Dakarspeed misschien een minuutje liggen. “Het gaat zó hard voorin”, verzuchtte Van den Heuvel aan de finish van de 338 kilometer lange proef.

De Scania gaf geen klap verkeerd, navigator Wilko van Oort deed alles goed en Maurik van den Heuvel zelf stuurde de truck messcherp door de duinen in Saoedi-Arabië.
“Het was heel mooi om in de duinen te rijden”, vond Van den Heuvel. “Na onze koprol vorig jaar was ik eerst wat voorzichtig, maar na tien, twintig kilometer was het vertrouwen helemaal terug en was het volop plezier. Het waren veel duinen, van die mooie vaste, niet te hoog, dus waar je op snelheid doorheen kon en veel moest springen. Echt mooi!”

Onderweg haalde Van den Heuvel onder anderen Mitchel van den Brink in (die een poosje stil heeft gestaan) en Pascal de Baar. Die laatste kan in het bivak een bezoekje van Van den Heuvel verwachten. “Ik ga Pascal zo even de complimenten geven, want ik kwam er niet zomaar langs. Ik zag hem voor me rijden in de duinen en dacht ‘die moet ik hebben’. We liepen wel steeds in, maar er voorbij lukte pas op het laatst.”

Het zat Van den Heuvel niet lekker dat hij ondanks een vrijwel foutloze dag toch twaalfde werd in de etappe, op 26 minuten van dagwinnaar Andrey Karginov. Hij had weliswaar redelijk op safe gereden, maar beseft dat hij meer risico’s zal moeten nemen om daadwerkelijk in de top 10 te eindigen. “Het tempo zal omhoog moeten als ze voorin zo hard blijven rijden”, peinsde Van den Heuvel. “Het is pas dag 2, maar toch…” Algemeen staat Dakarspeed na twee dagen dertiende.

Met snelle groet,
Team Dakarspeed