Van den Heuvel geeft visitekaart af tijdens Dakar Pre-proloog in Valkenswaard!

Maurik van den Heuvel (Van den Heuvel Logistiek B.V.), Jack Derks (Derks bedrijfswagens) en André van den Wijngaard hebben zondag als Team Dakarspeed hun debuut gemaakt tijdens de RTL 7 Dakar pre-proloog in Valkenswaard.

Het team heeft de afgelopen maanden hard gewerkt om de DAF racetruck gereed te krijgen voor de Dakar Preproloog en de Dakar rally, welke op 5 januari 2014 van start gaat in Rosario, Argentinië.
“We zijn er klaar voor, nog een test vandaag in Valkenswaard, daarna de puntjes op de i en op 21 november a.s. naar Le Havre voor het inschepen van de truck”.

Op het circuit was door Dakarspeed een ontvangstpaviljoen ingericht voor de gasten,  het personeel en natuurlijk de sponsoren. Hier kon iedereen kennismaken met het team, de rijders en van dichtbij de racetruck bekijken. Er werden posters, petjes en stickers uitgedeeld.
De gasten werden goed verzorgd door de catering en konden gezellig met iedereen onder het genot van een hapje en een drankje kennismaken. Men genoot vooral van de Hollandse kost die verzorgd werd, een juiste keuze gezien het weer.

De circa 120 aanwezige personeelsleden kregen allemaal een fraai wit windjack van Team Dakarspeed, waarmee het team aangemoedigd kon worden tijdens de race in Valkenswaard.

Na 11.00 uur klaarde het weer op en kwam de zon door, alsof het zo had moeten zijn. De eerste heat kon van start gaan en Maurik, Jack en André maakten zich op voor de race. De commentaargever was onder de indruk hoe Maurik zijn eerste heat reed. Het resultaat was er dan ook, Maurik noteerde de snelste tijd op dat moment, een knappe prestatie.

De 2e heat van de dag verliep voortreffelijk, ongeveer in hetzelfde tempo ging Maurik gedreven en geconcentreerd over het parcours.
Tijdens de finish nog even een spannend moment, niet voor het publiek want die werden uitzinnig, maar wel voor het team; toen Maurik met 4 wielen los over de finishheuvel kwam.
Mooie sprong met een iets wat harde landing, maar het publiek ging uit zijn dak; men ging voor spektakel en kreeg dit ook!

Eindresultaat; een knappe 6e plaats voor Maurik van den Heuvel, 7e plaats voor Ton van Genugten en een 8e plaats voor Aart Schoones van in totaal 25 gestarte trucks. Een prachtig resultaat, net achter de ‘grote’ teams. Dit belooft wat voor de aankomende Dakar rally 2014.