Route Dakar 2015: Marathon-Style

Parijs : De route Dakar 2015 is vandaag bekend gemaakt.

In Argentinië , Chili en Bolivia , zullen de rijders en de teams van de Dakar 2015 ontdekken ( of herontdekken ) de finesse , evenals de hardheid van off-road tracks in de zuiverste zin. Auto's en vrachtwagens die niet hadden deelgenomen aan de marathon etappes sinds 2005 hebben het recht om dat in de 2015 editie te doen. En een paar nieuwe zaken zijn toegevoegd , zoals de alternatieve rustdagen, waardoor het algemene tempo van de rally verandert.
Marathon etappes voor iedereen
!! Verdere details van de route worden nog niet gegeven, deze zal ook nog door organisator A.S.O. uitgezet moeten worden.

 

In de afgelopen drie jaar heeft de Dakar marathon etappes voor deelnemers in de motor en quad categorieën , in lijn met de grondbeginselen van off – road races . Deelnemers kunnen geen beroep doen op hun support teams voor twee wedstrijd dagen . Geïsoleerd in een bivak waar alleen bestuurders toegang hebben , ze moeten zelf eventuele reparaties en onderhoudswerkzaamheden verrichten (indien nodig) voordat ze de volgende dag kunnen vertrekken. Deze beperking betekent uiteraard dat ze met zorg moeten omgaan met hun machine, dit zal extra strategische overwegingen met zich meebrengen.

De marathon etappes hebben ook een unieke gezellige sfeer en deelnemers behouden dierbare herinneringen aan het deelnemen. In de 2015 editie , zal het principe van deze marathon etappes worden uitgebreid tot alle categorieën. De auto categorie krijgt daarom een sspecifiek bivak , net als de vrachtwagens. Aparte routes … en zelfs alternatieve rustdagen !

De routes uitgezet in de afgelopen jaren hebben de voordelen van gescheiden routes bewezen in verschillende categorieën en routes. In de 2014 editie , betrof dit vijf etappes en bijna 40 % van de totale afgelegde afstand , wat resulteert in voordelen in termen van comfort voor de bestuurder , de veiligheid , de verscheidenheid van terreinen en dus meer het belang van de race in sportief opzicht .

De route van Dakar 2015 's is gemaakt met deze doelstellingen in het achterhoofd , met het idee nog een stap verder nemen door het organiseren van afzonderlijke rustdagen voor de verschillende categorieën. De stad Iquique , die dit jaar is voorzien aan de noordelijke punt van de route , zal gastheer zijn aan het rally bivak voor drie dagen , aan de voet van de beroemde afdaling .

Dakar 2015 : Drie landen : Argentinië , Chili , Bolivia