ETAPPE 1 DAKAR 2015: BUENOS AIRES – VILLA CARLOS PAZ

Etappe 1: De kop is er af met mooie 20e plaats!

Een goed begin voor Maurik van den Heuvel, samen met monteur Wilko van Oort en navigator Peter Kuijpers. Een 20e plaats op de eerste etappe is een welverdiende finishplaats.

Op de eerste proef ging het meteen goed voor de mannen van DakarSpeed, in de cabine klikt het direct goed. Specialstage 1 is dan ook echt een proef die coureur Maurik ligt.
Snelle offroad rallypaden waar met een gemiddelde snelheid van 125 km/u hard gereden wordt. De verschillen zijn dan ook erg klein.
‘Er viel meer te verliezen dan te winnen’, spreekt monteur Wilko wijselijk. Navigator Peter kwam direct goed in zijn ritme en navigeerde foutloos.

Volgens Maurik had er nog meer in kunnen zitten. ‘We hebben een halve proef in het stof gezeten van Adua, we waren zeker sneller dan hem. Er was echter geen mogelijkheid om hem voorbij te gaan’.
Na 500 kilometer hoorde het team het geluid van afbrekend metaal.
In eerste instantie werd gedacht dat er schade aan de cardanas was. Later, in het bivak, concludeerden de monteurs van DakarSpeed dat een gedeelte van het bandenaflaatsysteem los was gekomen. Deze kleine schade is snel en zorgvuldig gerepareerd, waardoor de truck er nu weer helemaal fris bij staat. Klaar voor Etappe 2!

Buenos Aires – Villa Carlos Paz

Op de eerste dag van de rally zullen de deelnemers over een totale lengte van ruim 800 kilometer vooral kennis maken met het Argentijnse landschap. Met veel lange rechte stukken en scherpe bochten zullen de verschillen na deze relatief eenvoudige ‘opwarmer’ nog dicht bij elkaar liggen. Na de Special Stage van respectievelijk 175 en 170 kilometer staat de deelnemers een lange verbinding van 663 kilometer te wachten die hen zal brengen naar Villa Carlos Paz, een plaats die nog niet eerder werd opgenomen in de rally.

Verbinding: 663 km, proef: 175 km

VERSLAG: