Etappe 07: Salta – Salta/Uyuni

De lus
SALTA
– Rustdag voorbij, de voet kan weer op het pedaal. Deze etappe heeft iets unieks. De route van de auto's en trucks wordt losgekoppeld van die van de motoren en quads. Ze startten op dezelfde plek, maar hebben beiden een totaal andere finishplaats. Etappe 7 voor de trucks en de auto's: SaltaSaltaDe vrachtwagens en auto's zullen deze etappe eindigen waar ze begonnen zijn. Ze rijden een rondje rond de kerk van 500 kilometer die in Salta start en eindigt. Het zal van de teams vragen zich aan te passen aan wisselende snelheden.

 

 

 

 

 

 

 

Van wegen bezaaid met stenen aan het begin van de dag, tot vlakke oppervlakten waar de hoogste snelheden van de hele rally kan worden behaald. Dit alles op 3500 meter hoogte. Om deze wisselende dag af te sluiten worden er nog enkele tientallen kilometers over een zoutvlakte afgelegd. Alles vol gas! 

 

 

 

 

 

 

 

Etappe 7 voor de motoren en quads: SaltaUyuni
Een tweede marathonetappe leidt de motoren en quads voor het eerst naar Bolivia. De organisatie verwacht een cultuurschok voor de rijders. Ook zullen de hoofden in de helmen tollen als de rijders het labyrinth aan kronkelweggetjes zullen zien waar ze doorheen moeten navigeren. In deze steile bergachtige omgeving maakt de schoonheid van de omgeving de etappe niet gemakkelijker. De paar dorpjes die gepasseerd worden zijn wel ideale punten om op te navigeren. Het bivak in Uyuni aan het eind van de rit wordt opgeslagen aan de rand van een zoutvlakte op niet minder dan 3600 meter hoogte.

 

Auto's: Verbinding: 230 km, proef: 533 km
Trucks: Verbinding: 230 km, proef: 525 km
Motoren/quads: Verbinding: 373 km, proef: 409 km

 

 

VERSLAG:
Het team beschikt momenteel zeer waarschijnlijk niet over een goede internetverbinding, waardoor er weinig informatie doorkomt. 
Ondanks dat er niet heel veel informatie is, is wel bekend dat Dakarspeed gisteren wederom een zeer goede etappe heeft gereden en binnen is gekomen op de 21e plaats. Hiermee staat Maurik van den Heuvel als 20e genoteerd in het algemeen klassement! 

Inmiddels is Etappe 8 alweer een aantal uren van start. De route van Etappe 8 loopt van Salta naar Uyuni. De trucks en motoren starten deze Etappe 8 op een andere plek, de finishplek is wel dezelfde. De motoren gaan over de op één na grootste zoutvlakte ter wereld en de trucks gaan door het Andesgebergte….