Definitief einde Dakar voor team Dakarspeed…

23.50 uur lokale tijd en een zielig hoopje truck en team. Na aankomst in het bivak is het team heel enthousiast aan de slag gegaan om er voor te zorgen dat ze morgen toch konden starten maar helaas heeft de FIA na een check van ruim 1,5 uur de truck net afgekeurd.

Maurik: “Ze hebben alles gecontroleerd, de rolbeugel van de cabine is helemaal OK, stoelen OK, we zouden 1 gordel en riempje moeten vervangen en op het laatst beginnen ze pas aan de rolbeugel aan de achterkant van de cabine. En die dacht ik al meteen dat zal het probleem worden. Daar hebben ze met 7 man naar gekeken en deze is afgekeurd.”

Volgens het reglement mogen ze een nieuwe rolbeugel bouwen maar dat krijgt het team vannacht helaas niet meer voor elkaar. Als de rolbeugel niet was afgekeurd waren ze zeker doorgegaan en had het team vannacht alles op alles gezet om morgen te kunnen starten. En als de rolbeugel het enige onderdeel wat gemaakt moest worden dan zou het team ook begonnen zijn maar nu is het teveel in een helaas te korte tijd.

“Ik dacht dat ik van het gas af was maar in het filmpje zie ik rook, dus dat betekent bij ons gas. Het gaat ZO hard, en daar hebben we voor gekozen, we hebben gezegd we willen richting die top 5. We zien qua snelheid dat we niet plek 5 maar wel plek 6, 7, 8 daar kunnen we iedere dag goed mee mee en dan moeten er risico’s genomen worden. We rijden van de zon in de schaduw, daar is ineens een grote bult kamelengras.
De helikopter hangt erboven en dan wil je ook niet helemaal als een ‘sissy’ gaan rijden. Het was gewoon pech.”

De mannen hebben net bij elkaar gezeten en besloten dat het definitief einde Dakar 2022 is. Ze gaan wel mee met de karavaan naar de andere bivaks om andere teams te kunnen helpen en ondersteunen en om de laatste dagen Dakar samen af te kunnen sluiten.

Met snelle groet,
Team Dakarspeed